Google Search Console

Deel dit bericht

Wat is Google Search Console?

google search console onlinemarketinganalyse

Google Search Console is een gratis dienst van Google. Met deze dienst kun je als website eigenaar / beheerder de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en controleren. Ook wel bekend onder de oude naam “Webmaster tools” of “Webmaster hulpprogramma’s”.

Wat kun je doen met Google Search Console?

Met Google Search Console laat je Google communiceren met je website. Op die manier krijg je van Google informatie over de prestaties van je website. Heeft Google je website kunnen indexeren, is de structuur van je website duidelijk, zijn ze blij met jouw backlinks. Ook kun je 404 fouten herstellen en de sitemap van je website op geven.

Het is belangrijk om al de statistieken van je website in kaart te brengen. Daarnaast is het uiteraard van belang om te weten hoe je website scoort in de ogen van Google.

Je kunt nog zo mooie pagina’s of blogs creëren, je kan nog zo je best doen zoekmachine optimalisatie. Maar als je niet weet hoe Google jou website ziet, heeft al dat werk weinig zin. Je weet Google is King. Dus je moet je website optimaliseren volgens de regels van Google. Daarom heb je Search Console om je website een boost te geven.

Hoe werkt Google Search Console?

Met Google Webmaster Tools kun je de volgende onderdelen van je website bekijken:

  • Waar gaat je website over volgens Google.
  • Bij welke zoekwoorden wordt jouw website in de Google resultaten getoond.
  • Hoe snel laadt je website en hoe vindt Google dat
  • Het aantal backlinks op je site en de herkomst ervan
  • Zitten er fouten in de code van je website
  • Het aantal geïndexeerde pagina’s van je website
  • Heeft Google een sitemap van je website

Google Webmaster Tools wordt voortdurend ge-update. Sinds kort is er zelfs een nieuwe site met nog meer informatie over je site. Lees meer over de nieuwe versie van Search Console.

Het is aan te raden met Google Search Console aan de slag te gaan. Zo weet je hoe je website in de ogen van Google presteert.

shares