Online marketing

Online marketing

Online marketing, internet marketing, digital marketing, e-marketing. Het zijn allemaal begrippen voor het aanbieden van producten en/of diensten via internet.

Maar online marketing is veel meer dan dat. Online marketing is een heel pakket van disciplines om via internet producten en/of diensten aan te bieden. Internet marketing is zeer complex en bestaat uit tal van onderdelen… Dit alles om de ultieme klantreis ervaring van potentiële klanten te bieden.

Online marketing in de praktijk

De concurrentie is moordend. Elke organisatie probeert zoveel mogelijk bezoekers naar hun website te loodsen met als doel een zo hoog mogelijke conversie. Maar hoe houd je je hoofd boven water tussen al die concurrenten.

Onderdelen van online marketing

Online marketing (of internet marketing) omvat diverse onderdelen die samen maar een doel hebben. De ultieme klantervaring (user experience) bieden en zo veel mogelijk te verkopen.

Enkele onderdelen van online marketing zijn:

  • Customer Relationshipmanagement
  • Customer journey
  • E-mail marketing
  • Mobile
  • Webanalyse
  • SEO
  • SEA
  • Content marketing
  • Design & user experience
  • Social marketing

Maar er zijn tal van andere deelgebieden binnen online marketing. Online marketing staat ook niet bepaald stil. Ontwikkelingen binnen online marketing volgen razendsnel op. Denk aan marketing automotion, veranderingen in het algoritme van Google, voice search en artificial intelligence.

Tot slot

Zo zie je dat online marketing veel meer is dan even een website maken. Online marketing is een continu proces van alle bovengenoemde onderdelen. Bovendien zorgen al die veranderingen op het gebied van internet marketing ervoor dat je continu moet meegaan in die veranderingen.

online marketing analyse marketing funnel customer journey

De marketing funnel

Wat is de marketing funnel? De marketing funnel is het proces die een potentiële klant aflegt. Van suspect tot halverwege prospect. De marketing funnel is slechts een deel van het gehele verkoopproces. Er is ook nog een sales funnel. En tezamen vormen zij de online marketing funnel. Lees alle informatie over de marketing funnel en de verschillende fasen.

online marketing analyse sales funnel customer journey

De sales funnel

Wat is de sales funnel? De sales funnel is het proces die een potentiële klant aflegt van prospect tot aan terugkerende klant. De sales funnel is een onderdeel van het gehele verkoopproces. Die begint bij de marketing funnel. En samen vormen zij de online marketing funnel. Lees alles over de verschillende fasen uit sales funnel.

online marketing funnel customer journey 6bs

Online marketing funnel

De online marketing funnel of 6B-model. De online marketing funnel of 6B-model is een trechter van doelstellingen. In de zoektocht naar een product of dienst doorloopt een klant een aantal stappen. Van behoefteherkenning, informatie zoeken, evalueren van alternatieven, keuze van het verkoopkanaal, de feitelijke aankoop en de tevredenheid van het resultaat. Deze kun je vertalen …

Online marketing funnel Lees verder »