50 bekeken

Gepubliceerd op:

Laatste update: 09/09/2022

Categorie:

Met je website hoger in Google komen! wie wil dat nou niet? Hoger in Google komen (zoekmachine optimalisatie)  is een van de meest gewilde digitale marketing praktijken in de moderne wereld. Als je de zichtbaarheid van de content, het merk en de diensten van je bedrijf online wilt vergroten, moet je je richten op hoger komen in Google (SEO). In dit artikel vind je tips en trucs om hoger te komen in Google, SEO tips die echt werken!

Hoger komen in Google met je website, tips om hoger te komen in google met je website, hoe kom je hoger in google met je website, hoger in Google, bovenaan in Google, hoog in Google

Wat is Google?

hoe komt mijn website hoger in google je website hoger in google hoe hoger in google komen

Google is een zoekmachine en het crawlt websites om ze te indexeren. Als je wilt dat je website door Google wordt gezien en hoger in de zoekresultaten verschijnt, moet je een aantal stappen ondernemen. In artikel alle informatie hoe je met je website hoger in Google kunt komen. Een van de meest gestelde vraag binnen online marketing is: “Hoe kan ik meer verkeer naar mijn site krijgen en zo hoger komen in Google?”. De tips en trucs in dit artikel helpen je website hoger in Google te krijgen..

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Internet zoekmachines, kunt je DuckDuckGo of BING overwegen. Maar, als je meer wilt weten over de geschiedenis van Google, kun je op de link klikken. Als het gaat om een specifiek onderwerp zoals dit artikel, is Google veruit de meest populaire zoekmachine. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 84,73% van de Internet opzoekingen in de Verenigde Staten en China.

Hoe kom ik hoger in Google?

hoe komt mijn website hoger in google je website hoger in google hoe hoger in google komen

Om hoger in Google te komen, moeten we een aantal dingen aanpakken zoals het creëren van kwaliteit content, het optimaliseren van onze website, enz. Bijvoorbeeld, als je website over voetbal gaat, zul je zoekwoorden willen gebruiken die met het onderwerp te maken hebben. Nu, de inhoud op je website moet gaan over voetbal, maar je moet ook informatie over de voetbalcarrière van een speler en hoe hij uiteindelijk bij het team terecht kwam. Op deze manier, zul je zowel de voetbal en voetbal zoekwoorden, het verhogen van uw kansen op een hogere ranking.

Als je de inhoud voor je website maakt, probeer dan te denken aan zoekwoorden en onderwerpen die meer verkeer zouden aantrekken en je ook conversies zouden opleveren.

Hoe krijg je meer verkeer naar je website?

Er zijn een aantal manieren om meer verkeer naar je site te krijgen. Zo kom je met je website hoger te komen in Google. Een goede strategie is om websites te vinden die gerelateerd zijn aan je niche en een strategie op te bouwen om kwaliteit links terug te krijgen naar jouw website. Je kunt ook gebruik maken van content marketing, SEO, betaalde reclame, sociale media, en vele andere strategieën om meer verkeer te krijgen. Zodra je een strategie hebt, kun je tools gebruiken om je te helpen je strategieën uit te voeren.

Tips en trucs om met je website hoger in Google te komen.

  • Ga op zoek naar onderwerpen waar je doelgroep informatie over wilt hebben
  • Trefwoordonderzoek – Zoek naar relevante trefwoorden die verband houden met het onderwerp en probeer ook synoniemen te vinden.
  • Creëer inhoud van hoge kwaliteit – Een blogbericht over de beste barbecuegrills gaat je niet hoger in Google krijgen als het geen inhoud van hoge kwaliteit is.
  • Optimaliseer je website – Zorg ervoor dat elk deel van je website is geoptimaliseerd voor de juiste zoekwoorden. Je kunt gebruik maken van Google’s Webmaster Tools en Google’s XML-Sitemaps om eenvoudig te zien welke onderdelen van je website moeten worden aangepast.
  • Gebruik Google’s Structured Data Markup – Dit is belangrijk omdat Google het gebruikt om de relevantie van je website te bepalen.

Google RankBrain

Een van de belangrijkste dingen die Google kan doen is RankBrain. Dit is een nieuw algoritme dat Google helpt zinnen en onderwerpen te identificeren die belangrijk zijn voor gebruikers. Het maakt gebruik van machine learning om te leren over verschillende onderwerpen en zinnen. Nu, met behulp van RankBrain, is Google in staat om de taak van het begrijpen van de context van een onderwerp en het bepalen van de relevantie van een pagina te voltooien. Met RankBrain, is Google in staat om meer relevante resultaten te tonen en het zal invloed hebben op de rangschikking van je website.

Optimaliseer je website voor zoekmachine’s SEO

Een ander belangrijk ding dat je kunt doen is het optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google.

Dit wordt gedaan door gebruik te maken van Google’s Structured Data Markup en Google’s Schema.org markup. Met behulp van deze technologieën kun je Google helpen de inhoud van je website te begrijpen en de ranking van je website te verhogen. Deze technologieën zijn belangrijk omdat ze de relevantie van uw website kunnen bepalen en Google kunnen helpen de inhoud te begrijpen. Je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s en andere multimediabestanden op je website gebruiken om Google te helpen je content te begrijpen.

Hoe kom je met je website hoger in Google: Een stap-voor-stap gids

Dit is een gids om je website hoger in Google te krijgen. Je kunt het gebruiken als een checklist of je kunt het gebruiken als een stap-voor-stap gids om je te helpen met de ranking van je website. Ten eerste, moet je je zoekwoorden en onderwerpen te onderzoeken. Ten tweede, moet je de kwaliteit van de inhoud van uw website te creëren. Ten derde, moet je je website optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Ten vierde, moet je RankBrain implementeren om een hogere rang in Google te krijgen.

Zoekwoord onderzoek

Wanneer je onderzoekt op welke zoekwoorden je moet richten, moet je de meest relevante en meest waardevolle trefwoorden kiezen. Bijvoorbeeld, als je website gaat over barbecue grills, moet je je richten op barbecue, grills, en aanverwante onderwerpen. Je moet ook proberen om gerelateerde zinnen te targeten en zorg ervoor dat synoniemen in je content op te nemen.

Creëer kwaliteitsvolle inhoud

Om je content beter te maken, moet je onderwerpen onderzoeken, synoniemen vinden en de juiste woorden gebruiken. Je kunt ook tools gebruiken om je te helpen met je onderzoek, zoals Google’s Keyword Planner, WordTracker, en de Google Keyword Rank Academy. Je kunt deze tools gebruiken om de perfecte zoekwoorden te vinden en te zien welke inhoud je moet maken.

On-Page SEO (Optimalisatie)

Dit is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je website hoger in Google te krijgen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je website mobiel-vriendelijk is en makkelijk te laden. Je kunt ook SEO tools zoals Google’s PageSpeed gebruiken om hierbij te helpen. Ten tweede moet Je content van hoge kwaliteit voor je website maken. Ten derde moet je je website optimaliseren om hoger in Google te komen. Je kunt dit doen door de juiste zoekwoorden te gebruiken en schema.org markup te gebruiken voor je website.

Gebruik Schema.org markup voor uw website.

Een ander belangrijk ding dat je kunt doen is het gebruik van Google’s Structured Data Markup en Schema.org markup. Deze technologieën helpen Google om de content van je website te begrijpen en kunnen je helpen om met je website hoger in de Google te komen.

Extra SEO tips om hoger in Google te komen!

Bekijk hier de lange lijst met tips voor jouw website!

Tip 1: Creëer “Authority content” op je webpagina’s

Het creëren van authority content zorgt er voor dat je meer bezoekers op je website krijgt.  Met authority content laat je zien dat je over vakkennis beschikt en dat je content innovatief is van een hoog niveau. Als andere websites jouw content waardevol vinden willen dat delen met hun eigen bezoekers. Ze plaatsen dan een linkje op hun site naar jouw content.  Externe links naar jouw website zijn een signaal voor Google dat jou webpagina belangrijk en relevant is.  Hierdoor bouw je “page authority” en “domein authority” op waardoor je hoger in Google komt met je website.

Tip 2: Gebruik korte zinnen voor je content

Bezoekers op je website hebben een ‘korte concentratieboog’. Ze zoeken, scannen en speuren snel de tekst op beeldschermen. Daarnaast kost het lezen van beeldschermteksten meer energie dan teksten op papier. Daarom is het verstandig korte zinnen te gebruiken voor het schrijven van SEO teksten. Het optimale gemiddelde is 9 woorden per zin. Zo kom je hoger in Google met je website.

Tip 3: Verwerk je zoekwoorden in je paginatitel

Als je wilt dat je gevonden wordt op je zoekwoord(en) moet je deze ook verwerken in je paginatitel. Plaats deze zoekwoorden het liefst zover mogelijk aan het begin paginatitel (tussen de eerste drie woorden)

Tip 4: Zoekwoorden verwerken in alle kopteksten

Het is belangrijk je zoekwoord(en) meerdere keren op verschillende plekken in je kopteksten (h1, h2, h3, h4, h5, h6) te plaatsen. Zo laat je aan Google weten dat jouw content veel te vertellen heeft over dat onderwerp. Op die manier zal je website hoger in Google komen, omdat je interessante content hebt.

Tip 5: Het zoekwoord opnemen in de URL

Heb je de mogelijkheid  je zoekwoord in de URL te verwerken dan moet je dan zeker doen! Als je URL het zoekwoord van je pagina bevat, scoort deze hoger op zoektermen die gerelateerd  zijn aan dat zoekwoord.

Tip 6: Zorg voor korte URL’s

Om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verhogen is het verstandig korte URL’s te gebruiken.

Tip 7: Zorg voor je goede SEO structuur van je website

Het is belangrijk dat je website een goede SEO structuur heeft. Zorg dat alle pagina’s bereikbaar zijn binnen maximaal drie kliks. Pagina’s binnen één klik van de homepage zijn het meest belangrijk vindt Google. Deze pagina’s zullen dus hoger in de zoekmachines van Google komen. Hoe verder de pagina’s van Google afliggen (dus meer kliks), hoe minder relevant Google deze pagina’s vindt. Deze zullen dus ook minder snel worden geïndexeerd en dus ook minder hoog worden weer gegeven. Maak de structuur van je website dus niet te diep.

Tip 8: Comprimeer (verklein) alle afbeeldingen.

Als het (bestands)formaat van je afbeeldingen op je pagina’s te groot zijn, duurt het te lang voor ze op je pagina’s zijn ingeladen. Bezoekers zullen afhaken en ook Google is niet blij met trage websites. Zorg er dus voor data je afbeeldingenzijn geoptimaliseerd en gecomprimeerd. Dit zal de laadtijd van je webpagina’s versnellen. Online vind je meer dan genoeg gratis tools om je afbeeldingen te comprimeren.

Tip 9: Plaats je zoekwoord in de ALT-tags van afbeeldingen

Met ALT-tags geef je informatie over de afbeelding op je pagina. Zorg ervoor dat je je zoekwoord(en) opneemt in deze ALT-tags. Zo verbeter je de kwaliteit van je pagina en kom je hoger in de zoekresultaten.

Tip 10: Gebruik lijstjes in je content

Het gebruik van lijstje in je content is een must. Het brein van de mens verwerkt lijstjes heel snel. Het leest snel weg en je bezoekers krijgen er ‘in no time’ een voldaan gevoel van.  Maar ook Google is gek op lijstjes om dat je content gestructureerd is. Dus dat zijn ook weer extra punten voor SEO om hoger in Google te komen.

Tip 11: Zorg voor interne links op je pagina’s

Plaats interne links ( koppelingen binnen je website) op je webpagina naar andere pagina’s die relevant zijn aan die content. Op die manier zal Google de samenhang tussen alle webpagina’s binnen je site zien. Door alle interne links ontstaat er een soort van spinnenweb. Dit versterkt je website als geheel. Als je van verschillende webpagina’s naar één bepaalde pagina linkt zal Google weten dat deze belangrijk is. Zo kan het zijn dat je ook hoger komt met je website.

Tip 12: Laat andere websites naar jou linken

Als je van externe websites links krijgt, is dat een waardering voor jouw website. Dit fenomeen noemen ze linkbuilding. Met linkbuilding kom je hoger in Google met je website, omdat je autoriteit opbouwt. En door het opbouwen van autoriteit met linkbuilding ziet Google dit als een stukje vertrouwen..

Tip 13: Wees zo compleet mogelijk met je content

Als bezoekers jouw website verlaten en klikken op een van de zoekresultaten die onder jou staan, noemt men pogosticking. Verwerk daarom alle mogelijk informatie waarnaar je doelgroep opzoek is. Zo zorg je ervoor dat bezoekers niet meteen weer je website verlaten (zie ook verlaag het bouncepercentage). Als bezoekers minder pogosticken, zal je met je website hoger komen in Google.

Tip 14: Zorg dat bezoekers reacties kunnen plaatsen

Wanneer bezoekers reacties plaatsen heeft dat verschillende voordelen:   

  • Reacties van bezoekers op je blog of artikel betekent betrokkenheid van je doelgroep. Dit vindt Google zeer belangrijk.
  • In reacties worden vaak weer je zoekwoord(en) herhaald.
  • Reacties zorgen ook weer voor nieuwe ideeën om (gerelateerde) content over te schrijven.

Tip 15: contactgegevens duidelijk op je website plaatsen

Het is belangrijk om een duidelijk pagina met je contactgegevens (zie ook schema.org markup) te maken om hoger in Google te komen. Contactgegevens op je website zorgen immers voor transparantie en vertrouwen. Google stuurt haar bezoekers alleen door naar websites die zij vertrouwen.

Tip 16: Maak een Google Bedrijfspagina aan

Als je een Google Bedrijfspagina maakt, krijg je een extra gedeelte aan de rechter kant met relevante bedrijfsinformatie. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van je organisatie. Bovendien laat je aan Google weten dat er een betrouwbaar bedrijf achter de website zit.

Tip 17: Gebruik signaalwoorden in je content

Met het gebruik van signaalwoorden geef je aan dat er waardevolle informatie aan komt. Op die manier trigger je je bezoeker om verder te lezen. Als jouw pagina interessant genoeg  is, is de kans groot dat er meer bezoekers op jouw website komen.

Tip 18: Gemiddelde tijd op pagina (Average Time on Page of ATP)

Als bezoekers lang op een pagina van jouw website blijven betekent dit (mogelijk) dat ze jouw content interessant vinden. De gemiddelde tijd dat bezoekers op een pagina (Average Time on Page) is een signaal voor Google RankBrain. Een hoge gemiddelde tijd op een pagina helpt je hoger te komen in Google met je pagina en website. Het laat zien dat jouw content interessant is.

Tip 19: Verhoog de Click Through Rate

Als jouw pagina een betere, pakkendere of opvallendere titel heeft, in de zoekresultaten, dan je concurrenten, zal er vaker op geklikt worden. Wanneer er op jouw pagina vaker wordt geklikt dan de concurrenten die hoger staan in de zoekresultaten zal jij gaan stijgen in de SERP. Dit zorgt er weer voor dat jouw website hoger in Google komt.

Tip 20: Verlaag het bouncepercentage

Bezoekers die je website meteen weer verlaten als ze op een pagina binnen komen is een bounce. Het Bouncepercentage is het aantal sessies waarbij één pagina wordt geladen, gedeeld door alle sessies. Een hoog bouncepercentage is een teken dat jouw content niet aansluit op de zoekintentie van bezoekers. Dit is ook weer een onderdeel van Google RankBrain. Wil je meer weten over websiteanalyse? lees er alles over op Google Analytics.

Tip 21: Zorg voor een goede website ervaring (gebruikerservaring)


Een goede gebruikerservaring (User Experience, UX) maakt van bezoekers klanten. Bezoekers komen met bepaalde wensen en verwachtingen op je website terecht. Als je website aan deze wensen en verwachtingen voldoen, blijven ze op je website. De vormgeving van je website, de structuur en content moet je bezoeker overtuigen en bevestigen in zijn keuze voor jouw product of dienst. De gebruikerservaring is effectief als jouw doelgroep zijn doel bereikt op je website.

Maar niet alleen bezoekers vinden gebruikerservaring belangrijk. Google heeft namelijk Google Core Web Vitals gelanceerd. Dit zijn drie statistieken om de User Experience op je website te meten. Deze statistieken zijn: Largest Contentful Paint First Input Delay Cumulative Layout Shift De Core Web Vitals hebben betrekking op de laadsnelheid, het reactievermogen en de visuele stabiliteit van een pagina. Dus ook met een goede User Experience zal je hoger in Google komen met je website.

Tip 22: Maak een sitemap.xml bestand voor Google

Voor Google is een sitemap een soort van blueprint van je website. Een sitemap bevat alle pagina’s ( page, post, category enz) die binnen je website vallen. Door het maken van een sitemap maak je het makkelijk voor Google om alle pagina’s te crawlen en indexeren (opslaan in zoekresultaten).  Het maken en (periodiek) opsturen van een sitemap.xml naar Google (Search Console) zorgt er ook voor dat je pagina’s sneller in de zoekresultaten verschijnen. Vooral als je meerdere nieuwe of aangepaste pagina’s hebt die snel hoger in Google moeten komen. 

Tip 23: Neem een FAQ pagina op

In de reacties van bezoekers op je content zie je ook vaak veel vragen voorbij komen. Het is daarom verstandig om voor deze veel voorkomende vragen (Frequently Asked Questions of FAQ) een aparte pagina aan te maken. Daarnaast kan je tegenwoordig met structured data (schema.org Markup) ook een rich snippet FAQ in de zoekresultaten van Google terugkomen.

Tip 24: website optimaliseren voor Voice Search

Met de komst van voice assistents ( Google Assistent, Siri(Apple) en Alexa (amazon) zit Voice Search enorm in de lift. Deze techniek heeft wel impact op de manier waarop gezocht wordt in Google. Losse zoekwoord opdrachten maken plaats voor stem gestuurde zinnen of vragen. Daarom zal je content op je pagina’s daarop aangepast moeten worden. Mensen spreken liever hun vraag of zin in, dan dat ze het intypen. Zorg dat je teksten vragen beantwoorden  als “Hoe kom ik met mijn website hoger in Google?”

Tip 25: Gebruik een SSL certificaat

Voor een goed functionerende website is een beveiligde verbinding tegenwoordig noodzakelijk. Google houdt bezoekers weg van een onbeveiligde omgeving. Een beveiligde verbinding maak je met een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat.  Een SSL certificaat is een bestand die voor een beveiligde verbinding tussen de server (van je website) en de internet browser (zoals Firefox of Chrome).

Tip 26: Gebruik structured data meta tags

Structured Data Markup is een stukje code in je broncode waarmee je zoekmachines aangeeft waar bepaalde content voor staat. Denk hierbij aan je adresgegevens of e-mailadres. Voor gebruikers geeft het ook extra data om in de zoekresultaten (SERP) een betere keuze te maken. Of je er ook hoger in Google mee komt, is niet geheel duidelijk. Het zorgt mogelijk wel voor een betere doorklikratio (Click Through Rate of CTR), omdat je sneller met je pagina opvalt in de zoekresultaten.

Tip 27: Richt je op local SEO

Hoe onderscheid jij je met je regionale bedrijf ten opzichte van de landelijk concurrenten. Dit doe je door je doelgroep te verkleinen naar jouw regio of buurt. Google maakt local SEO steeds belangrijker. Zo kan je in jouw locatie toch hoger komen met je website in de zoekresultaten.

Tip 28: Doe periodiek een ON-page SEO check

Je voegt regelmatig nieuwe content aan je website of je update bestaande pagina’s. Hierdoor groeit je website. Heb je bijvoorbeeld een website in WordPress gemaakt. Dan heb je regelmatig updates van je thema’s, plug-ins en degelijke. Deze veranderingen of aanpassingen kunnen effect hebben op je on-page SEO. Het is dus aan te bevelen periodiek, bijvoorbeeld elke maand, een on-page SEO check uit te voeren. Zo voorkom je dat je ongewild wegzakt in de zoekresultaten van Google.

Tip 29: De taal van je website instellen op Nederlands

Wil je zeker zijn dat jouw Nederlandse content aan Nederlanders wordt getoond, stel dan de taal van je website in op Nederlands. Dat doe je door <html lang=”nl”> in je broncode op te nemen.

Tip 30: Een .nl domeinnaam extensie gebruiken in Nederland

Google biedt in de Nederlandse versie hun zoekmachine het liefst websites met een .nl extensie aan. Dit komt omdat de gemiddelde zoekintentie van een Nederlandse gebruiker opzoek is naar in het Nederlands geschreven websites.

Tip 31: Het gebruik van een .com domeinnaam extensie

Websites met de extensie .com komen over het algemeen voor in de zoekresultaten van verschillende landen. Echter, websites met de extensie .nl komen het meest voor in de Nederlandse zoekresultaten. Ook komt een website met extensie .nl in Google hoger dan een .es of .de site. Google kan namelijk aan de extensie zien welke doelgroep bij de website hoort.

Tot zover alle informatie, tips en trucs om hoger in Google te komen met je website. Veel succes om er zelf mee aan de slag te gaan.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoger komen in Google met je website